Queen of Denmark – New Years Speeches: Web scraping, NLP and visualization project

queen speech dashboard
https://app.dernild.com/

Disklaimer: Igangværende projekt.

Jeg har sammen med Alexander Dernild, udarbejdet et dashboard med dronningens nytårstaler, hvor emner, sentiment, lande og statistik undersøges. Projektet blev udarbejdet i forbindelse med DS808: Visualisering på SDU.

Projektet startede med at være et web scraping projekt for Alexander, hvor han ville udvinde topic models, og sætte det i relation til sentiment. Jeg blev intordukseret til projektet i forbindelse med at Alexander gerne ville arbejde med det i visualiseringsfaget. Jeg syntes projektet var super spøjst. Så jeg kunne ikke andet end at hoppe med på projektet. Nu er vi her.

I projektet har jeg primært stået for tokenization, lemmitization, shinydashboard, design og highchart visualiseringer. I hvert fald som det er i skrivende stund.

Dashboardet har en hvis finesse og kvalitet man ikke så ofte ser på dashboard. Vi har gjort en del arbejde ud af virkelig at få det til at se repræsentabelt ud, og på et niveau som er professionelt. Eller. Det er i hvert fald visioen. Lige nu er der vidst noget tekst der kunne gøres mere user-centric i form af slutformatering, og nogle aksetitler der har en mere programatisk logik. Men sådan er det altså under udvikling. Finslibning sker nu engang til sidst.

Designet er MEGET inspireret af det danske flag; Danebrog. Siden har taget udgangpunkt i flagets farver, og har endda flaget som baggrund. Designet er valgt på baggrund af at dronning Margrete jo er dronningen af Danmark, og siden gerne skulle reflektere danskheden af dette. Siden kunne have haft mere nytårsinspirede elementer. Det er det eneste Dansk-patriotiske dashboard jeg kender til. Men tænk engang. Det kunne måske nå at blive det første dansk-patriotiske-nytårs-design til et dashboard. Måske laver jeg en form for nytårs easter egg. Det ville kun være passende.

Projektet kan ses og følges på github, på: https://github.com/ADernild/queen_dk_nys. Her kan det også downloades.

Dashboardet kan afprøves på: https://app.dernild.com/. Alternativt, kan dashboardet tilgåes for neden via iframe.